בזמן האחרון, שמתם לב שמשהו אינו כשורה עם אדם שקרוב אליכם. איכשהו תמיד נודף ממנו ריח של אלכוהול, יש בקבוקים של משקאות חריפים המפוזרים ברחבי הבית והוא שותה יותר מהרגיל כשאתם נפגשים. אין ספק שהחשד הטבעי יהיה שהאדם שאתם אוהבים כל כך נפל למלתעותיו של האלכוהוליזם. האם אפשר להוציא אותו משם? ואם כן, איך? מוסד גמילה יהיה הפתרון כמובן, אלא שגם כאן זה לא תהליך כל כך פשוט. הרי יש למצוא את מוסד הגמילה הטוב והמדויק ביותר, זה שיבטיח תוצאות ובדרכים שמתאימות לאדם המכור. כזה הוא למשל וילה מטריקס המפעיל מרכזי גמילה בארץ ובעולם, תוך עמידה בסטנדרטים הגבוהים ביותר ובמטרה לסייע לכל אדם הזקוק לכך, להשיב לעצמו את חייו.
מרכז גמילה מאלכוהול – התמכרות שקטה שיש לנטרל
האלכוהול נחשב בעיניי רבים כהתמכרות 'שקטה', כלומר התמכרות שעוברת מתחת לרדאר ולא תמיד שמים לב לקיומה. הרי איך אפשר לדעת מתי אדם נחשב למכור? כמה כוסות מידי פעם לא הופכות אדם למכור לאלכוהול, והרי כולנו שותים בנסיבות חברתיות ולפעמים, גם כשאנחנו לבד מתחשק לנו להירגע על כוס יין טובה. אז מהם הקווים האדומים? איך יודעים מתי עולה צורך בפנייה אל מוסד גמילה מאלכוהול וכניסה לתוכנית גמילה מסודרת? ההמלצה היא לקרוא כמה שאפשר על הנושא וכמובן לעקוב אחר הרגלי השתייה של הקרובים אליכם וכמובן של עצמכם. אם אתם חשים שאתם חייבים את הטיפה המרה כדי לתפקד, יש כאן בעיה.
איזון הוא שם המשחק
אלכוהול הוא הרי חומר חוקי לכל דבר, שנצרך כחלק ממפגשים חברתיים, חגיגות וחגים. עם זאת, כשלא שמים לב לכמויות השתייה נצרכת, עלולים להידרדר להתמכרות של ממש שיכולה לפגוע באדם נפשית ופיזית. המשמעות היא שגם מרכז גמילה מאלכוהול בדרך כלל ידגול בשיטת שני השלבים – כשהראשונה היא גמילה פיזית מהטיפה המרה, ולאחריה טיפול נפשי שמטרתו לשחרר את האדם מהתלות באלכוהול. וילה מטריקס מעמידה בפניכם שיטות גמילה מתקדמות הכוללות סיוע נפשי ורפואי, לצד סביבה חברתית חמה ותומכת שתשלים את המעגל ותדחף את המכור להצלחה.