כמו בכל מדינה מערבית, מדינת ישראל מפקחת על בניה של מרפסות כדי להבטיח את שלום הדיירים בנכס ואת שלומם של העוברים ושבים. הוצאת היתר בניה אולי נשמעת כמו פעולה מסובכת, אבל האמת היא כי זה הרבה יותר חשוב ממה שנדמה לכם. במאמר הבא נעבור אתכם על הפרטים ונעזור לכם לעבור את השלבים עד לקבלת ההיתר הנכסף. זאת כדי שבסופו של דבר, תמצאו את עצמכם יושבים בנחת, במרפסת שמש אותה עיצבתם במו ידיכם.
מה נמצא בתהליך של הוצאת היתר בניה
תהליך הוצאת היתר בניה הוא בסך הכל פשוט כאשר מדובר על הקמה של מרפסת חדשה או הרחבה של מרפסת קיימת.
בשלב הראשון יש ליצור תכנית מסודרת בעזרת אדריכל או מהנדס ולהגיש את התכנית לוועדת התכנון והבניה במועצה המקומית: כאן אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם מדובר על מרפסת בבית פרטי? או הקמה של מרפסת בבית משותף? כלומר בבניין מגורים. אם מדובר על בית פרטי, הרי שהוועדה רק רוצה לוודא כי התכנית אכן ברת קיימא וכי אין חשש למפגע בטיחות כזה או אחר. אם אנחנו מדברים על הקמה של מרפסת בבית משותף, תדרשו להביא את אישורם של בעלי הדירות הנוספים בבניין כדי לקבל את האישור על פי חוק.
יש להמתין לקבלת האישור: הזמן עד לקבלת היתר בניה, לוקח בין ארבעים וחמישה עד תשעים יום, תלוי במקרה. הוצאת היתר בניה כוללת גם תשלום אגרה עבור מס שבח ולוועדה המקומית. שיעור האגרה משתנה בהתאם למאפיינים של כל פרויקט וכדאי להתייעץ עם בעלי מקצוע מנוסים כדי להיכנס לפרויקט בעיניים פקוחות.
בשלב הבא, תקבלו את האישור או דחיה של האישור מה שידרוש מכם לערער: בדרך כלל, אם עושים הכל נכון, אין סיבה לא לקבל את היתר הבניה במהירות. אבל במקרים מסוימים הוועדה עלולה להערים קשיים וגם כאן, שווה להתייעץ כדי למנוע אירועים מהסוג הזה עד כמה שניתן. תמיד אפשר לערער ולהגיש תכנית חדשה.
אלדד יזמות מקימים מרפסות כבר שלושים שנה. נשמח לעזור לכם עם הוצאת היתר בניה ולהקים עבורכם מרפסת בדיוק כמו שתמיד רציתם.